DÜZCE METEK TOKİ 3. ETAP 1. KISIM TOPLU KONUTLARI SİTE YÖNETMELİĞİ
BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Dayanak, Kapsam, Tanım ve Geçerlilik
Amaç ve Dayanak
Madde 1-634 sayılı Kat mülkiyeti Kanunun 69. Maddesi ve Toplu Yapı Yönetim Planı hükümleri gereği Düzce Metek Toki 3. Etap I. Kısım Toplu Konutları sakinlerinin, güvenlik, huzur ve komşuluk hukukunun sürekliliğini sağlamak amacıyla uyulması gereken temel kuralların tanımlanmasıdır.
Kapsam ve Geçerlilik
Madde 2-Bu yönetmelik, Düzce Metek Toki 3. Etap l. Kısım Toplu Konutları sakinlerinin tamamı için geçerlidir. Site dâhilindeki, Düzce Metek Toki 3. Etap l. Kısım Toplu Konutları sakini olmayan ve Sitede geçici olarak bulunan kişiler, site hizmetlerinde bulunan kişiler ve geçici görev ile site içinde görevli bulunan üçüncü kişiler dâhil olmak üzere site içinde bulunan tüm kişiler için geçerlidir.
Hazırlama ve Güncelleştirme
Madde 3-Yönetmeliğin hazırlanması ve güncelleştirilmesinden, Düzce Metek Toki 3. Etap 1. Kısım Toplu Konutları Toplu Yapı Yönetim Kurulu sorunludur.
Uygulama
Madde 4-Yönetmeliğin uygulanmasından, kapsama dâhil olan tüm kişiler ve taraflar sorumludur. Hatalı ve uygunsuz davranışlarda ısrar edilmesi ve tanımlı kurallara uyulmaması halinde yürürlükteki yasal yaptırımlar ve hükümler uygulanır.
İKİNCİ BÖLÜM
Genel Hüküm ve Uyulacak Esaslar
Madde 5-Site sakinleri bağımsız bölümleri ve ortak yerleri kullanır iken, iyi niyet kurallarına uymak ve bu yönetmeliğe aykırı davranışlardan kaçınmak zorundadır. Bu yönetmelik içinde ifade edilmeyen Konular hakkında Kat Mülkiyeti Kanunu ve Toplu Yapı Yönetim Planı hükümleri esas alınır.
Araç kayıt, hız sınır ve otopark kuralları
Madde 6-Site güvenliğinin sağlanması amacıyla, site sakinlerine ait araçların plakalarının site yönetimi bilgi sistemine kayıt edilmesi zorunludur.
Madde 7-Her site sakini, aracını park yeri olarak belirlenmiş alanlara park edecektir. Araç park çizgilerine uygun park yapılacaktır. Araç parklarında boş yer varsa, site içi yol kenarlarına araç park edilmeyecektir.
Madde 8-Site İçerisinde 20 km hız sınırı uygulaması vardır. Site içi yollarda ve otoparkta, araç Kullanımı sırasında azami dikkat sarf edilecektir. Site içerisinde ehliyetsiz araç kesinlikle kullanılamaz.
Madde 9 - Site içerisinde araç yıkanamaz.
Madde 10- Kamyon, traktör, is makinesi vb. gürültülü ve yol ve kaldırımlara hasar vermesi muhtemel Araç ve ekipmanların siteye girmesi yasaktır.
Çöplerin bertaraf edilmesi
Madde 11- Evsel atıkların çevreyi kirletmemesi, sızdırmaması ve koku salmaması için, ağızları düğümlenerek kapatılmış ve sağlam poşetler içine konulmuş şekilde daire önlerine çıkarılacaktır.
Madde 12-Site sakinleri evsel atıklarını Pazar günleri hariç diğer günler 24:00 - 08:30 saatleri arasında daire önlerine bırakacaklardır. Bu saatlerden sonra evsel atıklar yardımcı personel tarafından toplanma yerine taşınacaktır.
Belirtilen günler ve saatler dışında ortak kullanım alanlarına ve konut dışındaki yerlere kesinlikle çöp bırakılmayacaktır.
Pazar günleri hiçbir şekilde çöp toplanmayacağından evsel atıkların daire içinde muhafaza edilmesinden veya site dışına çıkarılmasından site sakini sorumludur.
Madde 13- Daire içinde yapılan İmalat ve temizliklerden kalan moloz ve hacimli atıklarla beraber kullanılmayan ev eşyası, ambalaj kolilerinin dışına çıkartılmasından daire sahipleri sorumludur.
Sitenin Genel Görünüm ve Düzeni
Madde 14-Site bütünlüğünün ve görüntüsüz bozulmaması açısından balkon boya renkleri değiştirilemez.
Madde 15-Blokların her türlü ortak gideri Toplu Yapı Yönetim Planı ve Yönetim Bütçesi Çerçevesinde Toplu Yapı Yönetim Kurulu tarafından karşılanacaktır.
Madde 16-Sitede merkezi TV yayın sistemi mevcuttur. Dolayısıyla hiçbir binada münferit anten takma uygulaması yapılamaz. Merkezi yayınların dışında bir kanal izlenmek istendiğinde ise bu konudaki taleplerin değerlendirilmesi ve neticelendirilmesi, Toplu Yapı Yönetim Kurulunun Yetkisindedir.
Madde 17- Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince tüm yeşil alanlar ve tesisler ortaktır.
Daire sahipleri Tarafından ortak alanlara hiçbir şekilde sınır konulamaz ve ayrım yapılamaz.
Madde 18-Site içerisinde Yönetim Kurulu tarafından organize edilecek ortak toplantılar dışında, Münferit toplantı ve tören düzenlenmesi Yönetim Kurulunun onayına tabidir.
Madde 19- Bahçe ve balkonlarda barbekü kullanılması ve yakılması yasaktır.
Madde 20-Balkonlar katlanır cam ve pvc doğrama dışında başka bir malzeme ile (perde, tül, vb.) kapatılamaz. Güneş engellemek için krem renkte olmak şartı ile tente yapılabilir.
Madde 21-Herhangi bir spor kulübünün şampiyonluğu neticesinde, o kulübün bayrağı veya herhangi Bir sembolü en fazla 15 (on beş) gün süre ile asılı kalabilir.
Madde 22-Site içerisinde her çeşit silah kullanımı yasaktır.
Madde 23-Kurutma, havalandırma vb. amaçlarla çamaşır, kilim, halı vb. eşyalar, balkonların alt seviyesini geçmeyecek, alt daire sakinini rahatsız etmeyecek şekilde asılacaktır.
Madde 24-Site içerisindeki ortak kullanıma açık alanların(yeşil alanlar, sosyal tesisler, spor tesisleri, yollar, parklar vb.) temiz tutulması ve konuda gerektiğinde çocuklarımızın ve misafirlerimizin uygun şekilde uyarılması ve bilgilendirilmesi, ortak yaşamın bir parçası olarak görülmelidir.
Madde 25-Yeşil alanlar üzerinde genel görüntüye ve düşecek ve farklılaşma yaratacak ilave herhangi bir bitki veya ağaç dikilmesi veya sökülmesi yapılamaz Bu konudaki talepler Site Yönetim Merkezine yapılacaktır.
Madde 26-Dairelere satılık veya kiralık ilam ile duyuru ve tanıtım dokümanları ve belgeler asılması durumunda Toplu Yapı Yönetim Kurulu’na bilgi verilir.
Madde 27- Sitemizde merkezi ısınma sistemi mevcut doğalgaz kullanılmaktadır. Dolayısıyla dairelerde soba kurulması ve yakılması yasaktır.
Madde 28-Dairelerin kiraya verilmesi halinde, Toplu Yapı Yönetim Kurulu’na karşı tüm sorumluluklar Konut hak sahibine aittir.
Madde 29-Ortak kullanma açık alanlarda ve ortak tesislerde meydana gelen zayiat ve hasarın tazmini, ilgili kişi/kişilerden talep edilecektir.
Madde 30- Siteden uzun süreli ayrılışlarda, gerekli tedbirlerin alınması için Site Yönetim Merkezi ne Bilgi verilmesi gerekmektedir.
Madde 31-Site içerisine seyyar satıcıların, dilencilerin ve şüpheli şahısların girmesi ve dolaşması yasaktır.
Madde 32-Site içerisinde her türlü broşür, el ilanı, afis vb. dokümanların dağıtılması, Yönetim Merkezinin onayına tabidir
Madde 33- Site dâhilinde yüksek sesle müzik dinlenmesi, klakson çalınması, başkalarını rahatsız edecek düzeyde konumsa yapılması ve bağırılması yasaktır.
Madde 34-Yönetim Merkezinin gerekli güvenlik önlemleri alabilmesi amacıyla; yapılması planlanan Tüm inşaat, tadilat ve tamirat çalışmaları için öncelikle Yönetim Merkezine bilgi verilmelidir. Her türlü Çalışma hafta içi 09.00-18.00 ve Cumartesi günü 12.00-17.00 saatleri arasında yapılacaktır. Pazar Günleri hiçbir çalışma yapılamaz.
Madde 35-Balkonlardan ve blokların ön ve arka cephelerinden halı, kilim ve çarşaf vb silkelenmesi yasaktır.
Madde 36-Blokların ortak alanlarına, çevresine, blok girişlerine, çatıya, Merdivenlere, yangın Hortumları ve yangın söndürme cihazlarının bulunduğu bölüme ve daire girişlerinin önlerine ve yan Taraflarına ayakkabılık, ayakkabı, terlik, bisiklet, motosiklet, ev eşyası, çocuk arabası vb. eşyalar kesinlikle bırakılamaz. (Toplu misafir ayakkabıları hariç)
Madde 37-Ortak tesislerin kapalı bölümlerinde ve blokların ortak mahallinde sigara içilmesi yasaktır.
Madde 38-Sitede oturan kiracılar, evlerini boşalmadan önce Site Yönetim
Merkezine müracaat Ederek "aidat ve diğer gidere ait borcu yoktur” yazısını alarak siteden ayrılabileceklerdir.
Madde 39-Daire satın alan veya kiralayan kişilerin siteye girişlerinde sorun yaşanmaması ve Site Bilgisayar Programı Veri Tabanına kayıt yaptırmaları için kiralama veya satış işlemi ile ilgili olarak Site Yönetim Merkezine bilgi verilmelidir.
Site sakinleri Toplu Yapı Yönetim Kurulu Tarafından talep edilen bilgileri ikamet etmeye başladıktan sonra en geç üç gün içerisinde site yönetim kuruluna vermek zorundadırlar.
Site içinde evcil veya yabani hayvan beslenmesi
Madde 40-Site sakinleri hiçbir suretle evlerinse veya site bahçesinde evcil veya yabani hayvan besleyemezler. (Kanarya, Muhabbet kuşu, Akvaryum Balığı hariç)
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Aidatların Ödenmesi, Personelin Görevleri
Madde 41-Aidatların tespit edilmesi hususları Düzce Metek Toki 3. Etap 1. Kısım Yapı Yönetim Planında detaylandırılmıştır. Aylık aidatlar Toplu Yapı Temsilciler Kurulunun kararıyla belirlenir. Aidatların Belirlenen usul, tahakkuk eden miktar ve zamanında ödenmesi esastır. Her ayın aidatı site yönetim hesabına her ayın en geç 25sine kadar yatırılmalıdır. Zamanında Ödenmeyen aidatlar için Kat Mülkiyeti Kanunu ve Toplu Yapı Yönetim Planı hükümleri uygulanacaktır. Gecikmiş aidatını kanuni faiz farkı ile birlikte üç (3) ay içinde ödemeyenler için ise Toplu Yapı Yönetim Kurulu tarafından icra takibi yapılır.
Madde 42-Sitedeki idari ve yardımcı personelin görev tanımları, Yönetim Kurulu tarafından Belirlenmiş olup Yönetim Merkezinde bulunan duyuru panolarında ve internet sitesinde ilan edilmektedir.
Madde 43-Site sakinleri, yardımcı personeli hiçbir şekilde özel amaçları için kullanamazlar ve talimat veremezler. Yardımcı personel doğrudan Site yönetimine bağlı olarak görev yapmaktadır. Dolayısıyla her türlü istek, şikâyet ve öneri doğrudan Site Yönetim Merkezi’ne yapılacaktır.
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Madde 44-Toplu Yapı Yönetim Kurulu, bu kurallar dışında gerekli güdüğü hallerde Yönetmelik Hükümlerine ilaveten kural ihdas etmeye ve uygulamaya yetkili ve sorumludur.
Madde 45 — Bu Yönetmelik, onayladığı tarih itibariyle yürürlüğe girer ve Toplu Yapı
Yönetim Kurulu ve Onu temsilen Yönetim Merkezi tarafından yürütülür.
Madde 46-Düzce Metek Toki 3. Etap 1, Kısım Toplu Konudan Site Yönetmeliği 30/09/2014 tarihinde yapılan Toplu Yapı Temsilciler Kurulu 11.Olağan Genel Kurul toplantısında 46 (kırkaltı) madde olarak oybirliğiyle kabul Edilmiş ve 01.102014 tarihi itibariyle uygulamaya konulmuştur.